Artiklar Fotografier

Ur arkivet: Teaterfestival i Sulaimaniyah, Irakiska Kurdistan

irak_2012_lokalpolitiker_teatermasker_ylvalagercrantz irak_gatubild2_2012_ylvalagercrantz irak_gatubild2012_ylvalagercrantz irak_2012ylvalagercrantz irak_2012_gatubild3_ylvalagercrantz irak_bergen_2012ylvalagercrantz irak_2012_skolteater_ylvalagercrantz
Samtliga bilder: @Ylva Lagercrantz Spindler (2012)

ARKIVMATERIAL: Våren 2012 arrangerade Irakiska kurdistans kulturministerium  sin första internationella teaterfestival i Sulaimaniyah. Konstnärlig ledare Dana Marouf från Stockholm.Som enda svenska kulturjournalisten åkte jag dit och rapporterade om den på plats. Bland annat följde jag med Unga Klara, som tillsammans med Romeo och Julia-kören var inbjudna till festivalen, och besökte skolor i staden. Några av bilderna här är därifrån, men många fler finns som jag ännu inte har laddat upp.

Ambitionen med festivalen – som var tänkt att bli permanent – var att stärka återuppbyggnaden av ett demokratiskt Kurdistan som i så många år har varit isolerat, men som efter Saddam-regimens fall 2003 sakta höll på att öppna upp sig mot omvärlden. Med det  läge som  nu råder i regionen med IS fasansfulla frammarsch är  dessa planer förstås helt tillintetgjorda.

Här kan du läsa tre av mina artiklar därifrån

SR, Kulturnytt: Mansdominans på kurdisk teaterfestival >>

Svenska Dagbladet: Kurdisk Julie tar upp hedersvåld >>

Nummer: I väntan på demokrati >>

Du kanske också gillar

Ingen Kommentarer

Lämna ett svar