Böcker

Bok: Teaterlexikon, 2000-talets scenfenomen från a – ö

teaterlexikon-omslag-foto

Teaterlexikon, 2000-talets scenfenomen från a – ö”, 2007 (idé, projektledning, texter: Ylva Lagercrantz, redaktör, texter:  Jenny Aschenbrenner. Övriga skribenter: Cecilia Djurberg, Anna Håkansson, Malin Palmqvist, Catharina Cavalli. Illustrationer: Nina Hemmingsson. Gavs ut inom teatersajten Nummers verksamhet.

NÅGRA RECENSIONER
”För den som känner sig förvirrad av 2000-talets nya scenspråk är ‘Teaterlexikon’ en pigg liten hjälpreda”/ ”Redaktionen är fenomenal på snabba upplysande oneliners”/ ”Nina Hemmingsson har gjort de geniala teckningarna”. Dagens Nyheter, Ulrika Kärnborg.

”Snärtiga och finurliga förklaringar till olika teaterbegrepp hittar man i teatersajten Nummers nya Teaterlexikon” (Svenska Dagbladet, Lina Kalmteg)

”Någon kommer att bli förbannad och det är alldeles, alldeles underbart”.
Gefle Dagblad

”Teaterlexikon är påfallande ofta träffande i sina iakttagelser av teaterns värld. Det är också det som gör boken till underhållande läsning/…/ Teaterlexikon sätter fingret på varför vissa former av teater spelas och varför det ser ut som det gör på landets scener/…/
NSD – Norrländska socialdemokraten, Patrik Boström

Nöjesguiden (juli -07)
Listad under rubriken ”Bäst just nu” på tidningens teateravdelning

Barometern (maj -07)
”/…/ ett humoristiskt och bitskt häfte om samtidens scenkonst/…/ rolig och tankeväckande läsning för alla teaterintresserade”.

Odd at Large (nr 9/2007)
”/…/ en liten pärla till guide/…/”

NSD – Norrländska socialdemokraten 9/3 (Patrik Boström)
”Teaterlexikon är påfallande ofta träffande i sina iakttagelser av teaterns värld. Det är också det som gör boken till underhållande läsning/…/ I samma anda som Lars Vilks skrev Hur man blir samtidskonstnär på tre dagar, sätter Teaterlexikon fingret på varför vissa former av teater spelas och varför det ser ut som det gör på landets scener/…/
Läs hela artikeln »

Fönstret (maj -07)
”/… /Nu finns det hjälp inte bara med att förstå komplicerade texter om teater utan också med att få inblick var den svenska teatern står just nu”.

Köp exempelvis här >>

Du kanske också gillar

Ingen Kommentarer

Lämna ett svar