Artiklar

Artistklubbar inleder unikt samarbete

FOTO: Ulf Huett

(FOTO: Ulf Huett)

Två teatrar, två olika uppdrag. Men bara 1 500 meter asfalt skiljer dem åt. Nu bryter skådespelarna Robert Fux och Andreas T Olsson ny mark mellan jugendbakelsen Dramaten och betongklossen Kulturhuset Stadsteatern, i hopp om ett samarbete som kan gynna båda teatrarna på lång sikt.

”När världen står i lågor behövs kärleken som mest”. Så marknadsför Kungliga Operan sin uppsättning av ”Aida”. Som av en händelse är det just under den affischen jag stämmer möte med skådespelarna Robert Fux och Andreas T Olsson, för att tala samarbete mellan två teatrar som av andra annars brukar ses som konkurrenter.

Men det vill Robert Fux och Andreas T Olsson alltså råda bot på. Ganska omgående efter att de förra året blev ordförande för sina respektive Artistklubbar, tog de kontakt med varandra. Kanske kunde de hitta synergieffekter mellan verksamheterna i en tid när alltfler skådespelare också jobbar geografiskt gränsöverskridande?
– I en del människors begreppsvärld är detta revolutionerande, men för oss är det bara lustfyllt och helt odramatiskt, utbrister Andreas T Olsson över en fiskgryta på restaurang Carousel. ”Tramset” ber han därför om att få på en sidotallrik, i detta fall potatis. Läs hela artikeln i Scen och Film som PDF >>

Du kanske också gillar

Ingen Kommentarer

Lämna ett svar